Acasa | Contact   

Limba si literatura rusa

«И ЕЩЁ ОДИН ДАР ДАЛА НАМ НАША РОССИЯ: ЭТО НАШ ДИВНЫЙ, НАШ МОГУЧИЙ, НАШ ПОЮЩИЙ ЯЗЫК!» (И. Ильин)

LIMBA RUSA AZI – O OPORTUNITATE

   Limba rusa – limba unui mare popor, cu o bogata traditie istorica si culturala – dintre toate limbile slave, este de departe cea mai raspandita, ea acoperind o buna parte din zona Eurasia.

   Limba rusa face parte din grupul de limbi slav-orientale, alaturi de ucraineana si bielorusa, vorbindu-se, cu precadere, in Ucraina, Belarus, Moldova, Kazahstan, Kargazstan, Tadjikistan, Turkmenistan, Uzbekistan, Armenia, Azerbaidjan, Georgia, dar si in Uniunea Europeana. Aproximativ 6% din cetatenii UE vorbesc limba rusa intr-o anumita masura.
   Totusi, importanta limbii ruse nu este data doar de numarul mare de vorbitori (aproximativ 167 de milioane), ci si de dimensiunile puterii economice, politice si militare ale Federatiei Ruse. Acesti factori fac ca limba rusa sa fie una dintre limbile oficiale ale Natiunilor Unite, dar si o limba importanta in relatiile internationale, diplomatie, comert etc.

Cum si de ce sa invatam limba rusa?

   Fiind o putere mondiala, faptul ca poti vorbi limba acestei tari poate fi un factor important pentru cariera ta sau pentru mediul tau de afaceri, mai ales avand in vedere ca mai bine de jumatate din resursele naturale ale Pamantului se afla in Rusia.

   La ora actuala cunoasterea limbii engleze reprezinta o necesitate, insa cunoasterea unei singure limbi straine, vorbite pe scara larga, nu ne ajuta prea mult in cariera. De aceea, se impune cunoasterea unei a doua limbi straine, de preferat una mai putin cunoscuta si studiata in Romania, asa cum este limba rusa.

   La Facultatea de Limbi si Literaturi Straine din cadrul Universitatii Crestine „Dimitrie Cantemir” studierea limbii ruse se realizeaza de la nivelul „zero” (nivel incepator), studentii sectiei de limba si literatura rusa avand posibilitatea de a intra in contact cu aceasta limba prin intermediul cursurilor practice (conversatii, traduceri si retroversiuni axate pe diferite domenii: limbaj comun si limbaje de specialitate) si al cursurilor teoretice de limba rusa contemporana (fonetica, lexicologie, morfologie, sintaxa), literatura, cultura si civilizatie rusa.
   Materialele de studiu, elaborate de specialisti rusi si romani in domeniu, prezinta un grad ridicat de aplicabilitate.
   Limba rusa este studiata ca specializare „B”, iar ca specializare „A” puteti opta pentru limba engleza sau romana.
   Studentii sectiei noastre au posibilitatea de a urma stagii de specializare la institutii de invatamant superior din Federatia Rusa, prin intermediul burselor de studiu acordate anual in baza Acordului bilateral de colaborare in domeniul invatamantului dintre Romania si Federatia Rusa, dar si prin mobilitatile ERASMUS.
   Colaborari internationale: Universitatea de Stat din Celiabinsk (Federatia Rusa), Institutul de stat de arta si cultura din Belgorod (Federatia Rusa).
   Anual, profesorii Institutului de stat de arta si cultura din Belgorod (Federatia Rusa), in baza Acordului de colaborare intre universitati, sustin stagii de predare in cadrul sectiei noastre.
   Profesorii sectiei, absolventi ai Institutului de stat de limba rusa ”A.S. Puskin” din Moscova, asigura predarea limbii ruse, prin cursuri practice de conversatie si limbaje de specialitate, atat in cadrul Facultatii de Limbi si Literaturi Straine, cat si la alte facultati ale Universitatii Crestine „Dimitrie Cantemir”.
   Vrei sa investesti inteligent in viitorul tau?
   Vrei un CV, care sa te plaseze pe o zona de nisa pe piata muncii, cu oferte pe care numai TU le vei putea valorifica?
   STUDIAZA LIMBA RUSA!
Pentru detalii vizitati site-ul specializarii LIMBA RUSA www.ucdc.info/specializarea/rusa/


ACCES RAPID:

 

LINKURI UTILE

  •    
    Copyright © Universitatea Crestina DIMITRIE CANTEMIR Acasa | Contact