Acasa | Contact   

Limba si literatura romana
Programul de studiu Limba si Literatura romana o Limba si Literatura Straina este destinat formarii viiitorilor profesori, jurnalisti, bibliotecari, translatori, traducatori si interpreti. Scopul programului este formarea si dezvoltarea gandirii analitice, a capacitatii de interpretare si dezbatere, precum si a viziunii de ansamblu. Absolventii vor fi capabili sa-si expuna ideile in formulari clare, coerente si bine argumentate, ceea ce le va facilita succesul pe piata fortei de munca.

Programul Limba si Literatura romana este conceput in functie de doi vectori educationali care alcatuiesc o paradigma echilibrata si complexa. Pe parcursul celor trei ani de studiu se studiaza discipline specifice Limbii romane: Fonetica si Fonologie, Lexicologie, Morfologie si Sintaxa. La acestea se adauga cursuri aplicative: Pragmatica si Corectitudine si greseala. In paralel, este studiata Literatura romana, compartimentata in Literatura veche (barocul si iluminismul), Literatura premoderna si moderna (romantismul, clasicismul si Marii clasici) si, in final, Literatura modernismului (simbolismul, traditionalismul si avangarda) si a Postmodernismului (generatiile de creatie 60, 70, 80, 90 si 2000, scoala de la Targoviste, onirismul, gruparea Echinox, textualismul etc). in vederea realizarii unei perspective culturale vaste, studiul literaturii romane este suplimentat cu cursuri de Teoria literaturii, de Literatura universala si comparata, precum si cu prelegeri de Cultura si civilizatie romaneasca.

Abordarea disciplinelor se realizeaza din perspectiva diacronica si sincronica, un accent deosebit fiind pus pe intelegerea conceptelor si teoriilor literare si lingvistice.


-->
ACCES RAPID:

 

LINKURI UTILE

  •    
    Copyright © Universitatea Crestina DIMITRIE CANTEMIR Acasa | Contact