Acasa | Contact   

Limba română pentru străini


Programul de studiu
Limba română pentru străini
din cadrul Facultătii de Limbi si Literaturi străine a Universitătii Crestine Dimitrie Cantemir are ca obiectiv formarea si dezvoltarea competentelor lingvistice si de comunicare în limba română pentru vorbitorii non-nativi, precum si cultivarea interesului străinilor pentru cultura si civilizatia românească.

Pagină web a departamentului

„Am venit la Universitatea Crestină „Dimitrie Cantemir” datorită prietenilor mei, care mi-au spus că au avut o experientă frumoasă aici si că universitatea are un nivel foarte înalt din punct de vedere academic. Când am devenit într-adevăr student aici, am constatat că este asa cum au spus si că studiul limbii române este unul foarte serios. Nu voi uita profesorii mei si modul foarte plăcut în care au relationat cu noi. Ceea ce nu mi-a plăcut a fost că am învătat la distantă, în sistem online.” (Mohamad Al Mekhlafi, Yemen) „Mă numesc Maher, sunt din Siria si doresc să studiez medicina în România. În acest moment învăt limba română în Anul pregătitor la Universitatea Crestină „Dimitrie Cantemir” din Bucuresti. La începutul anului universitar, când am început s-o studiez, limba română mi s-a părut grea, mai ales gramatica. Apoi, după mai multe lectii, am început să înteleg si să vorbesc în limba română. Toate cursurile au fost utile si toti profesorii ne-au ajutat foarte mult. După această experientă, au început să-mi placă mult limba română si oamenii de aici. Mă bucur că învăt la această universitate si vreau să le multumesc tuturor profesoarelor mele pentru tot!” (Maher Al Haj Ali, Siria)

„Universitatea Crestină „Dimitrie Cantemir” este cea mai bună! Am fost ajutată foarte mult în învătarea limbii române. Profesoarele de aici au fost foarte bune si prietenoase si ne-au învătat din toată inima.” (Nagham Chehade, Liban)

„A fost o experientă plăcută, desi putin cam dificilă din cauza online-ului. Profesorii nostri au fost foarte drăguti si amabili cu noi si ne-au ajutat mult în privinta limbii si a culturii si civilizatiei României.” (Noura Abdelgadir Hassan, Sudan)
„De obicei, Anul pregătitor este greu, deoarece noi, ca studenti străini, trebuie să învătăm o limbă nouă si să trăim într-o tară nouă, cu alte traditii. Dar experienta mea de anul acesta la Universitatea Crestină „Dimitrie Cantemir” a trecut frumos si usor, datorită prezentei unor profesoare uimitoare, cu o abilitate didactică excelentă si cu multă răbdare. Întregului personal din universitate îi pasă de ceea ce avem noi nevoie si toti ne ajută. Multumesc, Universitatea Crestină „Dimitrie Cantemir”, pentru acest an fabulos! Voi recomanda tuturor prietenilor mei care vin în România să aplice la această universitate.” (Lujain Makdah, Siria)

„Pentru mine a fost o experientă foarte plăcută să studiez aici. Am întâlnit colegi minunati si am cunoscut profesori deosebiti. Poate că încă nu sunt pe deplin pricepută în studiul limbii române, dar fiecare curs pe care l-am avut la universitate m-a ajutat enorm. Le sunt foarte recunoscătoare profesorilor de la Universitatea Crestină „Dimitrie Cantemir” fiindcă m-au învătat limba română, dar si fiindcă au adus un plus în viata mea în perioada aceasta!” (Estabrg Ebrahim, Sudan)

„Am ales această universitate pentru că mi-a fost recomandată de prietenul meu. Îmi place mult, iar profesorii care m-au ajutat să învăt limba română sunt minunati. Colegii mei si cu mine am lucrat ca o echipă si ne-am ajutat reciproc.” (Mohand Ahmed, Sudan)
„Desi cursurile au fost online, nu prin prezenta noastră fizică la universitate, acestea au fost foarte interesante. Profesorii au fost, de asemenea, foarte buni si mereu alături de noi. Să cunosc alti studenti din alte tări, chiar si online, a fost o altă parte interesantă a acestui an universitar. As sugera oricui să vină să studieze la această universitate.” (Nikos Panteas, Grecia)

„Experienta mea la această universitate mi-a arătat că profesoarele de aici si-au dat mult interesul pentru a ne învăta limba română, desi studiul online a fost mai dificil. Le multumesc tuturor profesoarelor pentru eforturile depuse!” (Saja Samir, Irak)Adresa: “Dimitrie Cantemir” Christian University, 176, Splaiul Unirii, District 4, Bucharest, Romania


-->
ACCES RAPID:

 

LINKURI UTILE

  •    
    Copyright © Universitatea Crestina DIMITRIE CANTEMIR Acasa | Contact