Acasa | Contact   

Limba si literatura italiana

De ce sa alegi italiana?

Pentru ca este limba despre care se spune ca ar fi una dintre cele mai frumoase dintre limbile omenirii.

Pentru ca este limba unei tari al carei nume este sinonim cu ideea ce cultura si civilizatie, inca din cea mai indepartata istorie.

Pentru ca Italia este tara care detine peste doua treimi din patrimoniul cultural al mapamondului.

Pentru ca numai cunoscand limba italiana, poti sa patrunzi cu adevarat in tainele lumii care este facuta din versurile lui Dante si ale lui Petrarca, din pictura lui Leonardo Da Vinci, din marmura insufletita a lui Michelangelo, din poezie si muzica, din cuvant si culoare - toate acestea purtand un nume: Italia.

Pentru ca programul de studii a fost astfel conceput incat sa realizeze un echilibru intre abordarea teoretica si cea practica, intre cursurile di limba, literatura si civilizatie.

Pentru ca programul de studii vizeaza atat obtinerea unor competente lingvistice, cat si culturale.

Pentru ca vei cunoaste un mediu universitar select, exigent dar placut si atragator in acelasi timp.

Pentru ca vei avea profesori bine pregatiti si seriosi, dar si apropiati si deschisi catre comunicare.

Pentru ca tot ei, profesorii tai, te vor informa la cursuri sau prin intermediul site-ului in legatura cu bibliografia care te intereseaza, notele pe care le-ai obtinut, evenimentele culturale sau bursele de care poti beneficia.

Pentru ca vei participa la multe activitati extracurriculare interesante si placute impreuna cu colegii si profesorii tai (vizite la muzee, expozitii, vizionari de spectacole si filme, seri culturale organizate de Institutul Italian de Cultura din Bucuresti etc.).

Pentru ca, la sfarsitul studiilor, ai putea beneficia de oportunitatea continuarii studiilor in Italia, printr-un contact direct, neintermediat, cu civilizatia si cu societatea italiana actuala.

Pentru ca, dupa terminarea studiilor, vei putea lucra ca referent, traducator sau interpret in diferite institutii, in diplomatie sau in domeniul relatiilor economice internationale, ori chiar in jurnalistica.

Si - de ce nu? - daca te numeri printre cei mai buni studenti, ai putea ajunge intr-o zi sa alegi o noua experienta - catedra - alaturandu-te colectivului profesoral al Facultatii noastre, ca preparator si asistent.

Noi te asteptam!

Cursuri oferite: Limba italiana contemporana, Istoria literaturii italiene, cultura si civilizatia italiana, Literatura italiana moderna si contemporana, Teoria si tehnica traducerii - limbaje de specialitate, Curs practic de limba italiana.

Pentru mai multe informatii accesati siteul catedrei de limba italianã.

 

Perché scegliere la lingua italiana?

Perché e considerata una tra le più belle lingue del mondo.

Perché e la lingua di un Paese il cui nome da tempi remoti e sinonimo all’idea di cultura e civilta.

Perché l’Italia è un Paese che possiede più di due terzi del patrimonio culturale e artistico mondiale.

Perché alla fine degli studi potrai lavorare come referente, traduttore o interprete in varie istituzioni, in diplomazia oppure nel campo delle relazioni economiche internazionali o del giornalismo.

E – perché no? – se sarai uno dei più bravi studenti universitari, potrai un giorno scegliere anche la carriera universitaria, unendoti al corpo docenti della nostra Facoltà e avendo in questo modo la possibilità di diffondere i valori della cultura italiana.

Per altre informazioni, consultare il sito della Cattedra di lingua e letteratura italiana.


ACCES RAPID:

 

LINKURI UTILE

  •    
    Copyright © Universitatea Crestina DIMITRIE CANTEMIR Acasa | Contact