Acasa | Contact   

Scurt istoric
In contextul mai larg al provocarilor actuale ale societatii bazate pe cunoastere, facultatea noastra, in solidaritate cu Universitatea Crestina Dimitrie Cantemir din Bucuresti, institutie academica privata care a obtinut in 2010 si 2015 calificativul „grad inalt de incredere”din partea ARACIS, isi asuma misunea de a promova excelenta in procesul didactic si in activitatea de cercetare.
   Înfiintata în 1999, Facultatea de Limbi si Literaturi Straine din Universitatea Crestina Dimitrie Cantemir este astazi una dintre institutiile filologice care si-au creat un loc din ce în ce mai bine definit în mediul universitar românesc, oferind studentilor un cadru de formare academica si orientându-si misiunea catre sustinerea unei abordari moderne a studiului filologic (domeniul Limba si Literatura) în contextul reformarii învatamântului universitar românesc si al integrarii sale în spatiul european, odata cu aderarea, în 2005-2006, la modelul Bologna, precum si catre obiectivele redefinirii si ale largirii domeniului fundamental „Limba si Literatura” cu noi domenii de studii de licenta, în conformitate cu dinamica societatii românesti si cu cadrul legislativ al reformei învatamântului universitar.
   Absolventii nostri pot activa în profesii precum: profesor în învatamantul preuniversitar, traducator, interpret, editorialist, redactor, comentator publicist, consilier învatamant, corector, corespondent de presa, documentarist, lector carte, lector presa/editura, lector scenarii, referent difuzare carte, referent literar, referent relatii externe, scriitor, secretar de redactie, secretar literar, cercetator, mediator lingvistic si cultural.
   Activitatea didactica din cadrul FLLS este centrata pe nevoile de învatare ale studentilor si se realizeaza prin metode moderne si interactive, o atentie deosebita fiind acordata relatiei cu studentii si crearii unui cadru în care învatarea sa se faca într-un mod placut si interactiv. Cadrele didactice ale Facultatii de Limbi si Literaturi Straine au participat de-a lungul timpului la numeroase stagii de specializare în tara si în strainatate, dobandind astfel abilitatile necesare unui proces de predare adecvat timpului prezent. Facultatea noastra se bucura si de prezenta unor lectori si stagiari din strainatate, asigurandu-se astfel contactul cu vorbitori nativi. Stagiul de practica de specialitate pentru studenti se desfasoara în conditii optime, pe baza de contracte de colaborare, cu institute de cultura, birouri de traduceri, centre de limbi straine, biblioteci, edituri, redactii de ziar, agentii guvernamentale si non guvernamentale.
   Activitatea de cercetare stiintifica reprezinta o componenta fundamentala a învatamîntului superior. Cadrele didactice, masteranzii si studentii FLLS pot participa la conferintele internationale si sesiunile stiintifice organizate în fiecare an de catre facultatea noastra, precum si la mesele rotunde si cercurile stiintifice ce au loc periodic. Revista stiintifica a FLLS – Analele Universitatii Crestine „Dimitrie Cantemir”. Seria Stiintele Limbii, Literaturii si Didactica Predarii, indexata în baze de date internationale, publica rezultatele cercetarilor efectuate în cadrul facultatii. Totodata, FLLS a încheiat acorduri de colaborare cu Institutul Cultural Francez, Centrul Rus de Stiinta si Cultura, Centrul Cultural Turc „Yusuf Emre”, Casa de Cultura „Friedrich Schiller”, Institutul de Studii Sud Est Europene al Academiei Romane, Asociatia Profesorilor de Limba Japoneza din Romania etc. De asemenea, FLLS organizeaza si este co-organizator pentru numeroase conferinte internationale.
   Activitatile culturale sunt parte integranta a vietii academice din Facultatea de Limbi si Literaturi Straine. Studentii nostri beneficiaza de întalniri cu personalitati marcante ale vietii culturale romanesti si straine – scriitori, actori, critici literari, profesori invitati – precum si de vizite la obiective culturale din Bucuresti. Sectiile facultatii organizeaza în fiecare an Seri Culturale, în care sunt prezentate publicului reprezentatii de teatru, muzica si dans, specifice fiecarei culturi în parte. Toate acestea completeaza procesul de învatare a limbilor si culturilor straine.
   Relatiile internationale sunt definitorii pentru Facultatea de Limbi si Literaturi Straine. Colaborarea cu universitati din strainatate se realizeaza în cadrul acordurilor inter-universitare si se concretizeaza în proiecte de cercetare comune si mobilitati de studenti si cadre didactice. Facultatea este parte a programului european ERASMUS, studentii nostri avand posibilitatea de a petrece unul sau mai multe semestre în tarile partenere (Germania, Franta, Austria), studiile fiind echivalate la întoarcerea în tara, conform normelor europene. De asemenea, FLLS are acorduri si cu universitati din afara spatiului european (Japonia, Turcia, Federatia Rusa, China, Maroc), studentii beneficiind de facilitati si burse de studiu în tarile respective.


ACCES RAPID:

 

LINKURI UTILE

  •    
    Copyright © Universitatea Crestina DIMITRIE CANTEMIR Acasa | Contact