Acasa | Contact   

Limba si literatura chineza

Limba chineza este cea mai vorbita limba din lume, este limba unei stralucite civilizatii clasice, moderne si contemporane de pe teritoriul Republicii Populare Chineze, de peste 9.600.000 km2. Este, din vechime, limba vorbita in numeroase tari ale Asiei de Sud-Est.

Limba chineza este limba de cancelarie la ONU si limba oficiala in Singapore, iar ca sistem este o limba "neinrudita" cu limba romana, insa, ii identificam prin studii aprofundate, atat asemanarile, cat si elementele de separatie si specific in procesul de invatare de catre romani.
Scrierea hieroglifica si apectul tonal sunt trasaturile care au facut din limba chineza "cea mai grea limba din lume"; in realitate, limba chineza oficiala unica este supradialectala, standardizata si cu o gramatica puternic normata, pana la perfectiune, date ce o fac usor de insusit in toate compartimentele ei: scris, citit, tradus, redactat.
Incepand cu anul academic 2011-2012, Universitatea noastra ofera doritorilor de a cunoaste limba chineza - program licenta cursuri de zi, in combinatie cu alte limbi straine.


-->
ACCES RAPID:

 

LINKURI UTILE

  •    
    Copyright © Universitatea Crestina DIMITRIE CANTEMIR Acasa | Contact